Tiny Book

Follower

KEYAKINAN DIRI


3/8/13
3.45pm
Assalammualaikum readers ,  i`m not in the mood right now...dekat sekolah ada seorang junior ni asyik ajak fairus gadoh je...fairus rasa sedih sebab dia tak sedar yang dia tengah kurang ajar dengan senior dia...kalau dia dengan fairus da macam tu , apa lagi dengan senior yang lain ....kadang-kadang fairus terfikir , apa la yang ada dalam fikiran dia tu , sampai nak bergaduh segala...heyp don`t worry , fairus tak gaduh pun...walaupun dia da mintak sebanyak 3kali but fairus buat tak layan je....
    Bergaduh adalah untuk orang yang tak ada keyakinan diri je , dia rasa yang ada orang lebih baik dari dia , dia takut orang sekeliling dia hilang tinggalkan dia , dia rasa tercabar dengan orang tu...senang kata dia jenis yang cepat jealous and sakit hati dengan orang yang TOP...
    Don`t think like that dear..semua orang ada kelebihan tersendiri...macam kawan fairus , they all likes novel so much...diorang suka sampai boleh type cerita sendiri...diorang hot dalam kalangan novelis...ada kawan fairus yang suka sangat dengan math , sampai buat math 24jam , she the greatest...dia hot kalangan budak-budak....but look at me? Fairus tak suka type novel just suka baca...math is not my type tapi fairus minat jugak....fairus tetap ok and maintain...jadikan dia sebagai idola kita bukan musuh kita....
=)
     Keyakinan datang dari hati bukan dari pikiran kita yang negatif tu...kita sebagai perempuan mesti ada keyakinan diri yang tinggi , sebab kita bukan orang yang murah ...kekalkan mahal , pandai ambik hati orang , hormat orang yang lebih tua dan kekalkan hati yang mulia...baru orang pandang tinggi dengan kita...baru la mas kawin boleh tinggikan..haha....
     Hey , bukan dia sorang ...ada kawan fairus yang sekongkol dengan dia...fairus tak paham la dengan dia tu...masa tu da buat salah , fairus da maafkan...tapi sekarang? Dia nak buat lagi...kenapa dia suka jadi batu api dekat tengah-tengah? I just don`t get it...sekarang kalau ada pape kiteorang tak cerita langsung dengan dia... Man , he`s one of a heck... fairus tak tahu la nak cakap apa dekat dia , tapi , lagi sekali dia silap langkah , he`s not my friend...kali ni memang fairus serius...
    Anyway yaw , cerita fairus minggu ni memang teruk....they all jerks , i hate them....kalau fairus ada kuasa , fairus tak nak kenal diorang dari awal , termasuk dia...menyesal yang teramat sekali....


   Ok that`s all ....love you readerssss~ SELAMAT HARI RAYA ~ FORGIVENESS IS YOURS READERS ~ 
     

Suda Baca Boleh Like !

2 comments: